Basketkläder

I basket använder man, precis som i andra lagsporter, speciellt anpassade kläder som är optimerade efter just denna sport. Basketkläder är inte speciellt avancerade utan du behöver ett par basketskor, shorts, linne och strumpor. Till skillnad från andra lagsporter består matchställen av shorts och linne istället för en kortärmad tröja. Basketkläder kan du köpa i de flesta sportbutiker. Eftersom att det är en omtyckt och populär sport så är utbudet stort.

adidas.se – Har ett stort utbud av basketkläder för både dam och herr.

Nike. se – Ett ledande varumärke inom basket.

Det är många stora varumärken som satsar stort på att tillverka basketkläder. Eftersom det är en enormt stor sport i USA är Nike ett ledande varumärke. Andra märken som gör basketkläder är Under Armour och Adidas. Nedan kommer du få massor av bra tips på snygga kläder för basket.


Basket Sverige – en populär sport

Basket är en sport som spelas världen över, den uppfanns redan 1891. Basket har en stor betydelse i USA men det är många som utövar denna sport även här i Sverige. Det finns många basketföreningar i Sverige. Svenska Basketförbundet har hela 336 medlemsföreningar och cirka 30 000 utövare varav fördelningen mellan tjejer och killar är lika.

Basket är en lagsport som spelas både inomhus och utomhus, där båda lagen spelar med 5 spelare var. Basket går ut på att samla poäng genom att kasta basketbollen i korgarna som finns på planens kortsidor. Det är väldigt många basketspelare som är långa eftersom detta är en fördel då man enklare når upp till den högt uppsatta basketkorgen.

Tips på snygga basketkläder

Basketskor

Ett par ordentliga basketskor har en hög ankel, det är så du kan skilja om de är basketskor eller inte. Du har denna höga ankel för att skydda fotlederna då det är många snabba vändningar i basket. Nedan kommer våra favoriter.

Nike – LeBron 17 Low – 1 699 kr

Nike – LeBron 17 – 2049 kr

Adidas Harden – 1299 kr

Basketlinne

Det vanligaste inom basketkläder är att man använder linne på matcher. Detta är inget måste om du spelar basket för skojskull, men seriösa basketspelare använder sig av basketlinnen. Nedan kommer våra favoriter.

Nike – DryFit – 379 kr

NBA LA Lakers – 969 kr

Basketshorts

De omtalande basketshortsen är av en längre modell. Detta för att det ska vara bekvämt och för att man inte ska få några skavsår.

Adidas – 4KRFT – 349 kr

Nike Dry Short – 269 kr

basketstrumpor

Komplettera ditt val av basketkläder med ett par schyssta basketstrumpor. De förbättrar inte endast din look – de är även anpassade och optimerade för att dina fötter ska må så bra som möjligt. Nedan följer några av våra favoriter bland basketstrumpor.

NBA-strumpor Jordan – 189 kr

Basketboll

Det finns basketbollar i olika storlekar för att alla ska kunna spela basket, både barn och vuxna. Basketbollarna kan även vara gjorda av olika material då det fyller olika funktioner.

  • Skinn – används vid inomhusspel.
  • Rågummi – använd för utomhusspel.
  • Syntet – fungerar för både inomhus- och utomhusspel.

Sportamore.se har ett stort utbud på bra basketbollar för både stora och små.