SM Guld 1997
SM Guld 1999
SM Guld 2000
SM Guld 2002
SM Guld 2004
SM Guld 2006
SM Guld 2007

Serieledarna besöker Luleå!

Christoffer Ryan sätter en straff i hemmamötet med Borås. Foto: Anton Berg-Flemström, LF Basket
Christoffer Ryan sätter en straff i hemmamötet med Borås. Foto: Anton Berg-Flemström, LF Basket

2011-10-20 Uppsala Basket som leder Basketligan och är obesegrade efter 4 omgångar kommer nu till Luleå för att möta LF Basket på fredag kväll. De flesta av ligacoacherna tror på en jämn och svårtippad Basketliga denna säsong. Och visst stämmer det i stora drag där de flesta lagen slagit varandra och ståtar med både vinster och förluster. Det är endast Uppsala som skiljer sig från mängden genom att ha kammat hem fyra vinster av fyra möjliga, senast vann de med 83 – 79 mot Norrköping Dolphins

LF Basket å sin sida har 2 vinster och 2 förluster så långt. Vinsterna har tillkommit på hemmaplan i Pontushallen och i tisdags förlorade laget mot Solna Vikings i en poängrik match, där Solna presterade 103 poäng mot LF:s 93. Offensivt presterar laget närmare 100 poäng men samtidigt släpper man in alldeles för mycket. En akilleshäl hos LF Basket just nu är returtagningen som återigen förlorades mot Solna.

Uppsala visar upp ett stort självförtroende just nu med ett starkt lag som leds av 29: årige forwarden Stefan Grundberg, 196 cm. Han snittar 20 poäng och 5 returer på dryga 33 minuters speltid. Dessutom är det med höga procentsiffror som Stefan levererar. Uppsalas importer är Delvon Johnson, 206 cm, som spelar powerforward/center som snittar 14 poäng och 8 returer samt Rhys Carter från Australien, en guard på 190 cm och med ett snitt på 16 poäng, 4 returer och 7 assists. P

Tillsammans med Johan Jeansson på 15 poäng/5 returer och Rickard Eriksson 11 poäng/3 returer har Uppsala en stark förstafemma som spelar effektivt och vägvinnande.

Laget Uppsala Basket vinner matcherna med 87 – 71 i genomsnitt.

För LF Basket gäller det nu att studsa tillbaka efter bortaförlusten mot Solna och återigen visa vem som håller i taktpinnen i Pontushallen. Serien är lång och en eventuell förlust är inte en katastrof men visst vill hemmapubliken se en förlust för Uppsala och därmed inte låta upplänningarna springa ifrån i serietabellen.

Fredrik Joulamo, LF Basket;

”- Vi fick en stukning på Keith (Ramsey) i solnamatchen och han är inte riktigt 100% ännu, men det är ännu 24 timmar kvar och vi tror att han kan köra för fullt i morgon. Dessutom stukade Rudy en fot nu men där tror vi också att han spela fullt ut i matchen. Annars är alla hela och friska och beredda på match.

- Vi måste få stopp på motståndarnas 1:a och 2:a, i matchen mot Solna gjorde deras guarder Logi Gunnarson och Stephen McDowell 63 poäng på oss. Vi har duktiga försvarare på de positionerna och måste nu få till det på allvar.

- Uppsala har imponerat så här långt, de har en stabil trupp med lyckade värvningar i Stefan Grundberg, Rhys Carter och Delvon Johnson som alla tre spelat mycket bra. Uppsala har en bra mix som de har fått ihop till ett starkt lag.

- Uppsala har låga poängsiffror i sina matcher jämfört med oss och det ska bli intressant att se när två ytterligheter möts nu.

- Det blir nu femte matchen för säsongen i ligan och vi har mycket kvar att jobba på. Vi är ändå rätt nöjda just nu och kommer att fortsätta att jobba hårt. Vi har haft bra träningar i veckan och kommer laddade till matchen i morgon!

Det är bäddat för en ny basketfest i Pontushallen och nu är det serieledarna som ska besegras!

Publiken hälsas välkomna 19:04 fredag afton 21 oktober!

Lasse Mikkelsson
lasse.mikkelsson@lfbasket.seArtiklar

På Facebook


Box 84, 971 03 Luleå.
Besöksadress: Bastugatan 6-8
Telefon: 0920-22 37 77

Öppettider

Vardagar: 09.00 - 16.00
Matchdagar: 08.00 - 15.00