SM Guld 1997
SM Guld 1999
SM Guld 2000
SM Guld 2002
SM Guld 2004
SM Guld 2006
SM Guld 2007

SERIEFINAL!

Blockkungen Keith Ramsey i närkamp med Mike Palm i säsongen första hemmamöte med Borås Basket. Foto: Mattias Pettersson, LF Basket
Blockkungen Keith Ramsey i närkamp med Mike Palm i säsongen första hemmamöte med Borås Basket. Foto: Mattias Pettersson, LF Basket

2012-01-05 Vi startar det nya året med seriefinal i Luleå. Det är Borås Basket som kommer på besök på trettondagen föra att spela match i Pontushallen. Borås är stärkta av en klar seger mot Norrköping Dolphins som avslutning på 2011. Dessutom har de förstärkt laget med store kroat-slovenen Milos Paravinja, 212 cm över havsnivå, som gjorde en stabil insats i sin premiärmatch mot just Norrköping.

Borås ligger tvåa i tabellen på 26 poäng och LF Basket innehar topplaceringen på samma poängantal men en match mindre spelad. Två tunga lag som spelat stabilt under en längre tid ska nu göra upp om förstaplatsen.

Borås Basket satsar stort och har ett av ligans absolut kompletta lag just nu i och med Milos Paravinjas inträde på scenen. Milos är 32 år och har en bred erfarenhet av spel ute i Europa med spel i länder som Polen, Grekland och Italien. Borås är stort, långt, starkt och näst intill så komplett ett lag kan vara i den svenska basketligan.

Med spelare som Ryan Zamroz, Chris McKnight, Jason Thomas, Omar Krayem, Michael Palm, Henrik Carlsson, Milos Paravinja och Mattias Göransson i laguppställningen måste det vara en delikat uppgift för coach Pat Ryan att matcha laget. Det gäller att få alla stjärnspelare att ta lite bänknötande och acceptera fördelandet av speltid, något som coach Ryan hittills lyckats bra med. Omar Krayem leder laget från guardposition och snittar 20 poäng och 7 assists per match. Mike Palm dominerar returerna med 11 st per match.

Läget hos LF Basket är på topp, förutom en till synes långdragen skada på Rudy Mbemba som riskerar att få stå över ytterligare en ligamatch. Däremot är Keith Ramsey helt återställd efter sin stukning av foten. LF Basket fick avsluta 2011 med en klar förlust mot Jämtland Basket där de spelade utan ovanstående spelare. Nu är det nytt år och nya tag som gäller och alla i Luleå ser fram emot en tuff och intensiv kamp. En av de tuffaste uppgifterna i matchen blir att stå emot de långa spelarna Mike Palm (209 cm) och nye Milos Paravinja (212 cm). Det kommer att vara avgörande för LF Basket att ta kontroll över dem och en synnerligen tuff uppgift för de spelare som får ansvaret för detta. Boråsspelarna har ett definitivt längdövertag!
En tuff uppgift stundar i morgon i Pontushallen för LF Basket, det är nu vi ska visa vilka som är landets bästa lag!

Nu satsar vi i hela basketnorrbotten och stöttar vårt lag i årets första basketfest!

Välkomna, fredag 6 januari 16.04!

Lasse Mikkelsson
lasse.mikkelsson@lfbasket.seArtiklar

På Facebook


Box 84, 971 03 Luleå.
Besöksadress: Bastugatan 6-8
Telefon: 0920-22 37 77

Öppettider

Vardagar: 09.00 - 16.00
Matchdagar: 08.00 - 15.00