SM Guld 1997
SM Guld 1999
SM Guld 2000
SM Guld 2002
SM Guld 2004
SM Guld 2006
SM Guld 2007

Presskonferens LF Basket - Jämtland Basket

Dennis Aulander. Levande legend och numera även Jämtland Baskets huvudtränare. Foto: Mattias Pettersson, LF Basket
Dennis Aulander. Levande legend och numera även Jämtland Baskets huvudtränare. Foto: Mattias Pettersson, LF Basket

2012-02-15 Efter kvällens match var det dags för Dennis Aulander, tränare i Jämtland Basket, Charles Barton och Christopher Ryan att dela med sig av sina tankar om den nervkittlande matchen mot Jämtland Basket.

Christopher Ryan inleder presskonferensen och säger att man visste att Jämtland skulle komma ut med mycket energi. Han konstaterar också att man lät Jämtland ta sig in i matchen lite för lätt och att det var många stora spel fram mot slutet av matchen, bland annat Keith Ramseys två viktiga treor. Om sin egen prestation säger Ryan: "Jag är nöjd med min match, jag försökte komma ut aggressivt och skjuta i mina öppna skott.". Han passar också på att nämna sin nye lagkamrat, Marcus Relphorde, som spelade sin första hemmamatch ikväll: "Relphorde har varit jättebra, han sätter många viktiga skott."

När det blev Dennis Aulanders tur att dela med sig av sina åsikter om matchen började han med att säga att han tyckte att de förtjänade att vinna ikväll: "Jag har inte sagt såhär efter någon match i år men jag tycker verkligen att vi förtjänade vinsten ikväll.". Aulander konstaterar att man gjorde en mycket bra bortamatch och säger att de visar att de är trovärdiga i sin ambition att knipa en slutspelsplats.

För hemmalagets tränare Charles Barton handlade det mesta om det psykiska delarna av spelet: "Det var några spelare som inte var engagerade i början och då kan det vara väldigt svårt att få upp disciplinen och engagemanget till en acceptabel nivå senare i matchen.". Han påpekar också att vissa spelare ändå kom i till den acceptabla nivån mot slutet och att man som lag visade upp samma mentalitet som mot Norrköping. Han menar också att laget kommer ha nytta av de här matcherna när slutspelet drar igång.

David Nilsson
david.nilsson@lfbasket.seArtiklar

På Facebook


Box 84, 971 03 Luleå.
Besöksadress: Bastugatan 6-8
Telefon: 0920-22 37 77

Öppettider

Vardagar: 09.00 - 16.00
Matchdagar: 08.00 - 15.00