SM Guld 1997
SM Guld 1999
SM Guld 2000
SM Guld 2002
SM Guld 2004
SM Guld 2006
SM Guld 2007

Norrbottens stolthet möter kungarna!

Christopher Ryan, LF Basket.    Foto; Josefine Westman, LF Basket.
Christopher Ryan, LF Basket. Foto; Josefine Westman, LF Basket.

2012-01-20 På lördag eftermiddag besöker LF Basket Södertälje för match i basketligan. I en mycket jämn serietabell ligger just nu LF Basket på andra plats med 28 poäng och Södertälje Kings på fjärde plats med 26 poäng. Det spelas matcher i basketligan ikväll, fredag som snabbt ger ett annat läge för lagen i tabellen. LF Basket och Södertälje har mötts två gånger tidigare under säsongen, där de delat på resultatet i två mycket täta matcher och således står det 1-1 i matcher lagen emellan.

LF Basket kommer till viss del med en ny uppställning, nu är Rudy Mbemba och Justin Safford borta och ny in i laget är Andreas Person, som är spelklar redan. Andre Person kommer närmast från spel i den slovenska ligan. Han är basketfostrad hos Uppsala Basket och spelar även i det svenska seniorlandslaget. En mycket kompetent förstärkning för LF Basket.

Christopher Ryan har fått ta ett stort ansvar nu när Rudy är borta och får i och med Andreas Persons ankomst en välbehövlig avlastning och kommer inte att behöva spela 40-minutersmatcher utan kan komma utvilad och prestera än mer i kvalitet nu.
Fredrik Joulamo, assisterande coach i LF Basket;

”- Södertälje borta är en riktigt tuff match. De är tajta på hemmaplan, de spelar ett riktigt bra försvar och tillåter inte motståndarna att göra mycket poäng på dem. De har en grym förstafemma som är riktigt, riktigt vass. Med Kenneth Simms som center producerar deras förstafemma +60 poäng framåt. Det här kommer att bli en mycket tuff uppgift för oss.

– Vi har haft det svårt med vår produktion framåt mot Södertälje i e två matcher vi spelat i år. De spelar fysiskt och mycket samstämmigt i försvaret, bra hjälpförsvar ute på guarderna och de är väldigt duktiga på att hålla oss från korgen.

– Vi i LF Basket ser det som en riktigt stor utmaning att möta Södertälje nu. Rudy (Mbemba) och Justin (Safford) är borta från laget. Samir Ali är borta på grund av knäproblem och vi har lite småskavanker i övrigt i laget. Positivt är att Andreas Person är spelklar, han åker med och är ombytt. Sedan får vi se i vilken omfattning han kommer att få delta.

– Trots allt är vi 10 spelare som är beredda på match och nu måste några andra kliva fram och ta plats i rotationen. Det ska bli spännande att spela denna match mot ett Södertälje som vi har all respekt för.

Lasse Mikkelsson
lasse.mikkelsson@lfbasket.seArtiklar

På Facebook


Box 84, 971 03 Luleå.
Besöksadress: Bastugatan 6-8
Telefon: 0920-22 37 77

Öppettider

Vardagar: 09.00 - 16.00
Matchdagar: 08.00 - 15.00