SM Guld 1997
SM Guld 1999
SM Guld 2000
SM Guld 2002
SM Guld 2004
SM Guld 2006
SM Guld 2007

Hemmamatch mot Norrköping!

Två viktiga kuggar i LF Baskets maskineri. Dåtiden representerad av Fred Drains och framtiden representerad av Niklas Sellin. Foto: Mattias Pettersson, LF Basket
Två viktiga kuggar i LF Baskets maskineri. Dåtiden representerad av Fred Drains och framtiden representerad av Niklas Sellin. Foto: Mattias Pettersson, LF Basket

2012-01-28 På söndag eftermiddag möts två lag som spelade mycket jämnt med motståndarna i fredags. LF Basket förlorade mot absoluta jumbon ecoÖrebro på bortaplan efter två stycken förlängningar, och Norrköping Dolphins vann hemma mot Sundsvall Dragonsmed en ynka poäng

LF Basket har nu haft det tungt ett par veckor med flera förluster och spelaromsättning. Nye centern Matija Poscic spelade stabilt i sin första match och levererade 8 poäng/9 returer på 23 spelminuter. Matija fick även 5 foul där ett par av dem var lite petigt bedömda, han spelar fysiskt men ärligt där han går in och tar kontakt och där en anpassning till det svenska spelet kommer så småningom.

Amerikanske trean Marcus Relphorde är mest största sannolikhet inte spelklar mot Norrköping i morgon.

Norrköping är ett tufft lag att möta. De har många potentiella poänggörare, så det gäller att se upp hela tiden och vara på sin vakt. Dee Ayuba, Andrew Mitchell, Micke Lindqvist, Anton Saks och veteranen Fred Drains för att nämna några…! Fred Drains har visat på en förmåga att alltid spela bra mot sin gamla klubb och speciellt i Pontushallen, där Fred är väl inspelad.

Norrköping har ett mycket kompetent lag som förutom poänggörare även har längd, erfarenhet av internationellt spel under några år och fysisk styrka och kan alltid räknas in bland de absoluta SM-guldkandidaterna år efter år.

Fredrik Joulamo om morgondagens match;

”- När det gäller Matija Poscic så har vi all anledning att vara nöjda, han gjorde en jättebra debut och spelade väldigt stabilt, gjorde lite poäng, tog returer och var mycket duktig i hjälpförsvaret. Han behöver lära sig spelstilen i Sverige, han är van vid mer fysiskt spel ute i Europa. Han använder lite händer och mycket kropp.

– På kvällens träning stukade Samir (Ali) foten är förmodligen bort från spel i morgon. Alla andra i laget är hela och friska, de som nu ska vara det.

– Norrköping är fysiskt starka, även om Ayuba och Drains inte är så snabba så är de grymt starka. Vi måste möta upp fysiskt mot Norrköping om vi ska ha lyckas vinna. Vi behöver vårda bollen bättre än senast i Örebro. 17 turnovers är inte så farligt över 50 minuters speltid men när motståndarna bara har 9 så är det inte bra. Norrköping är ett lag som utnyttjar motståndarnas misstag omedelbart så därför måste vi vårda bollen ömt och matcha upp våra motståndare på tappade bollar.

– Vi har en stentuff period framför oss med i ordning, Norrköping hemma i morgon, sedan Sundsvall, 08 Stockholm och Norrköping, alla tre på bortaplan!

Söndag 29 januari, 16.04 i Pontushallen!

VÄLKOMNA!

Lasse Mikkelsson
lasse.mikkelsson@lfbasket.seArtiklar

På Facebook


Box 84, 971 03 Luleå.
Besöksadress: Bastugatan 6-8
Telefon: 0920-22 37 77

Öppettider

Vardagar: 09.00 - 16.00
Matchdagar: 08.00 - 15.00